Haber

Özel Çocuklar Erzincan’da Yamaç Paraşütü Heyecanını Yaşadı

Erzincan’da özel çocuklar, gençler ve eğitim SporBakanlığın Mutlu Çarşamba projesi kapsamında yamaç paraşütü heyecanını yaşayarak çok eğlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türk Hava Kurumu Erzincan Eğitim Merkezi ve Erzincan Sportif Havacılık Kulübü tarafından hayata geçirilen “Mutlu Çarşambalar” projesi kapsamında, Erzincan Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören özel öğrencilere yamaç paraşütü eğitimi verildi.

Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören özel çocuklar, Ekşisu rekreasyon alanında yer alan yamaç paraşütü uçuş alanında yamaç paraşütü hakkında bilgi aldı ve yer eğitimi aldı. Yer eğitimlerinde paraşüt ekipmanlarını giyen özel çocuklar keyifli bir gün geçirdi. Daha sonra özel çocuklardan biri olan ailenin izniyle yamaç paraşütü sporcusu Emre Aktepe ile birlikte yaklaşık 400 metre yükseklikteki zirveden havalanarak bir dakika boyunca gökyüzünde uçtu. Arkadaşlarının alkışları üzerine inen özel çocuk, uçuştan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu Öğretim Görevlisi Selin Altun, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü Mutlu Çarşamba projesi kapsamında özel çocuklarımızı uçurup paraşütle tanıştırdık. Onlar da çok mutlu oldular çok mutluyduk.”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan Kayak Antrenörü Canser Atila, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Mutlu Çarşamba projesi kapsamında özel çocuklarımızı etkinliğe getirdik. Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak Bu haftaki etkinliğimiz yamaç paraşütüydü. Özel çocuklarımızdan biri uçtu. Diğerleri yer eğitimi aldı. “Hepsi çok heyecanlıydı, çok mutluydu” dedi. – ERZİNCAN

haber-mut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu