İş

8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK’24) Büyük Bir Katılımla Gerçekleştirildi

Genç MÜSİAD’ın düzenlediği 8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK’24) “Küresel Uyum” temasıyla gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Genç MÜSİAD Lideri Cahit Erkaynak, “Ülkemizden başlayarak tüm dünyayı kapsayacak bir uyum oluşturup bunu yaymamız lazım. “Bu ülkenin sahip olduğu pek çok fırsat var, özellikle de tarihimizin bize verdiği manevi miras” dedi.

  Küreselleşen dünyada çağın gerektirdiği vizyoner iş ruhuna ve bakış açısına sahip gençler yetiştirme misyonuyla faaliyetlerine devam eden Genç MÜSİAD, birçok değerli iş adamını, girişimciyi ve karar vericiyi UGİK’24 ile buluşturdu. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğinde ve Genç MÜSİAD ev sahipliğinde bu yıl 8’incisi düzenlenen UGİK, “Küresel Uyum” ana temasının taşıyıcısı; “Sadelik”, “Uyum” ve “Fırsat” başlıkları ile günümüz iş dünyasına önemli bir bakış açısı sundu. Kongreye Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat,  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Lideri A. Burak Dağlıoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ersosyal, UGİK Yürütme Konseyi Lideri Mağsum Usta ve çok sayıda genç girişimci katıldı.

 

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “Sürdürülebilir girişimleri desteklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

UGİK’24’te konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Genç MÜSİAD’ın kuruluş dönemine değinerek, projenin Türkiye’de onbinlerce iş adamının katılımına olanak sağladığını söyledi. Girişimciliğin erken yaşlarda başladığını belirten Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler Türkiye’nin girişimci ruhunu ve ekonomik dinamizmini temsil ediyorsunuz. 3G’de bir sloganım vardı: ‘Türkiye’nin Geleceği Eşittir Girişimcilerimiz ve Gençlerimiz.’ “Az önce stantlarını ziyaret ettiğimiz genç girişimcilerimizin ne kadar başarılı olduklarını görmek beni çok mutlu etti. Ticaret Bakanlığı olarak gençlerimizin ve girişimcilerimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı ve uluslararası rekabet güçlerini artırmayı hedefleyerek sürdürülebilir işletmeleri desteklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilikçi, güçlü ihracat ve sürdürülebilirlik açısından, “Bunu ancak yenilikçi, katma değeri yüksek, marka değeri yüksek ürünlerle başarabiliriz. 2002’de kilogram başına 0,55 dolar olan ihracatımız bugün 1,37 dolarda” Katma değeri ve marka değeri yüksek ürünlerle bunu daha da yukarıya taşıyabileceğiz” dedi.
 
 

“Sizin için pazar artık sadece köyünüz, bölgeniz, ülkeniz değil ve yeterli olmayacak.”
 
Bakan Bolat, UGiK gibi platformların gençlerin girişimciliği üzerindeki etkisine değinerek, Türk ekonomisinin güçlenmesine yönelik her türlü çabada gençleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. “Küresel Uyum” teması çerçevesinde dikkat edilmesi gereken konulara değinen Bolat, “Sizin için pazar artık sadece kendi köyünüz, kasabanız, ilçeniz, şehriniz, bölgeniz veya ülkeniz değil; Yeterli olmayacak. Kesinlikle dünyayı ve küresel pazarları hedeflemeniz gerekiyor. Eğer hedeflemezseniz küresel pazardaki rakipleriniz “Gelip sizi ülkenizde rekabet etmeye zorlayacaklar. Eğer evlerine gitmezseniz kapınızı çalarlar.” Şöyle konuştu:
 

Bakan Osman Aşkın Bak: “Türkiye’nin geleceğine yatırım yapın”

UGİK’24’ün açılış konuşmasını yapmak Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Yurt dışında okurken hem okuduğunu hem de çalıştığını anlatarak anılarını genç katılımcılarla paylaştı. Bak, yurtdışındaki eğitiminde Türkiye’den aldığı bursların çok değerli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde girişimci gençleri desteklemek amacıyla aile ve gençlik fonu kuruldu. Buradan gençlerimizin girişimciliğini destekleyecek çalışmalar yapılacak. Gençlik merkezlerimizde teknoloji atölyelerimiz var. Gençlerimiz fırsatları takip edenler orada yetişiyor. Yurt dışından döndüğümde yapay zeka konuşuyorduk. Artık yenilikler çok. Siz genç MÜSİAD üyelerine ve iş adamlarına özellikle şunu söylemek istiyorum; insanlığa, gençlere yatırım yapın, Okuyan çocuklar, mühendislere yatırım, üniversitedeki parlak gençler ve Türkiye’nin geleceği. İşte ben de örneklerden biriyim. Bana burs veren herkese çok teşekkür ederim. “Bu ülkede güzel şeyler oluyor. Türkiye Yüzyılında güzel şeyler olmaya devam edecek. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyümeye devam edeceğiz, Güçlü Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Gençlerimize güveniyoruz.”

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, konuşmasının sonunda Gazze’de yaşanan olaylara değinerek, “Çocuklar uyurken susmalıyız ama çocuklar ölürken ses çıkarmalıyız. Bu noktada MÜSİAD’a teşekkür ediyoruz. Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanımızı çok önemsiyoruz. Gazze’deki soykırımı bu dava adına kınıyoruz.” “Kudüs için mücadeleye devam ediyoruz. Çok şükür MÜSİAD’ımız var, umarım Türkiye’miz vardır.” sözlerini kullandı.

 

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: “Genç MÜSİAD Yüzyıl Türkiye vizyonu doğrultusunda çalışıyor

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, UGİK’in Türkiye vizyonunda yer alacak gençleri geleceğe hazırlamayı hedeflediğini söyledi. Genç MÜSİAD’ın, MÜSİAD’ın geleceğinin teminatı olduğunu belirten Asmalı, “Genç MÜSİAD, kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla, düzenlediği etkinliklerle ve kapsamlı faaliyetleriyle her zaman vizyoner bir bakış açısına sahip olmuştur. Genç MÜSİAD’ın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla başlattığı Ticari Diplomasi Çalıştayı takdire şayan bir proje olarak dikkatimizi çekiyor. “Girişimcilik merkezi gibi çalışan Genç MÜSİAD’ımız, bölüme yeni ticari diplomasi uzmanları kazandırmak amacıyla insan sermayesine katkı sağlayacak kaliteli çalışmalar yürütüyor” dedi.

 

Asmalı: “Filistin Kırmızı Çizgimizdir”

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, son dönemde MÜSİAD üyelerinin İsrail’le iş yaptığı yönündeki iddiaları açıkça yalanladı. Asmalı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemde yaptığımız bu yardımları ve kampanyaları karalamaya yönelik çalışmalar yapılıyor. MÜSİAD üyelerini suçlayan çeşitli telaffuzlar ortaya çıkabiliyor. Bu iddiaların en ciddisi üyelerimizin 7 Ekim’den sonra İsrail devleti ile iş yaptıklarını iddia etmeleridir. Bu program vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim; Böyle bir durum söz konusu değildir. Oradaki ticaretin ikiye bölünmesi gerekiyor. Birincisi İsrail işgali altındaki bölgelerde ticaret yapan Arap-Müslüman işadamlarıyla ticaret, ikincisi ise Siyonizm’i destekleyen Yahudilerle ticaret. Birinci kapsamda ticarete odaklanıyoruz; 7 milyona yakın Filistinli kardeşimizin temel ihtiyaçlara ulaşabilmesi için bunu yapmamızın hiçbir sakıncası olmadığını ifade ediyoruz. Ancak ikinci kapsamdaki ticareti kesinlikle doğru bulmuyorum ve burada yapılmaması gerektiğini söylüyorum. Öte yandan ülkemizdeki samimi ve iyi niyetli gençlerimizi de Filistin davasına destek olmaya teşvik ediyor ve destekliyoruz. MÜSİAD olarak farklı sebeplerle odağı başka yönlere kaydırılmak istenen gençlerimizi koruyacağız ve değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız.

 

Genç MÜSİAD Lideri Cahit Erkaynak: UGİK 2024’teki temamız ‘Küresel Uyum’

UGİK ile iş dünyasındaki gençlerin gelecek vizyonunu aktardıklarını belirten Genç MÜSİAD Lideri Cahit Er Temel, kongrenin temasına değinerek, şunları söyledi: “Tüm dünyayı saracak bir uyum oluşturup bunu yaymamız lazım. Ülkemizden başlayarak. Bu ülkenin, tarihimizin bize verdiği manevi miras başta olmak üzere pek çok nimeti var. Ama gerçekte, muhtemelen en değerli şey, bu salonda bir temsilini gördüğümüz insan zenginliğimizdir. Yolumuz, her zaman MÜSİAD çınar ağacının gölgesinde yaptığımız, ülkemizin hedefleri doğrultusunda ufka bakan ticari faaliyetleri artırmak ve arttırmaktır. Bugün büyük MÜSİAD Ailesi, ülkemizin gayri safi milli hasılasının neredeyse dörtte birini oluşturuyor. Uzay endüstrisi, yapay zeka ve ileri teknoloji tüm istikrarı değiştirdi, üstelik; “Özellikle bölgemizde kaynakların sürekli azaldığı, savaşların yeniden alevlendiği bir dönemdeyiz.”

 

“GM2 ile MÜSİAD’ın güçlü hinterlandını girişimcilere açıyoruz”

Girişimcilere verdikleri değeri göstermek amacıyla bu dönemde derneğe dahil olacak Genç MÜSİAD Girişimcilik Merkezi GM2’yi hayata geçirdiklerini belirten Cahit Er Temel, “Girişimcilik Merkezimizin amacı; MÜSİAD’ın sahip olduğu bilgi birikimi, sermaye ve bağlantılarla işletmeler büyüyor ve küreselleşiyor. En değerli misyonu MÜSİAD’ın güçlü hinterlandını girişimcilere açmak, işletmelerin cirolarını artırmak ve dünyaya açılmalarına destek olmaktır. Ekosistemdeki tüm paydaşlarla iletişim halinde olacak bu merkez, odaklandığı alan ve çalışma sistemiyle bir ilk olacak. “Buradaki asıl amacımız İstanbul’u dünyanın en değerli girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmek” dedi.

 

”500 milyon dolardan fazla katkı sağladık!”

Genç MÜSİAD olarak kolektif girişimciliğin bayraktarları olduklarını kaydeden Er Temel, sözlerini şöyle tamamladı: “Genç Ticaret Elçileri projesiyle dış ticareti sağlayarak bugüne kadar ülkemizin ihracatına 500 milyon doların üzerinde katkı sağladık. Uluslararası öğrencilere ülkemizde eğitim vermek ve onları firmalarla buluşturmak, Yapay zeka, dijital analiz, Gençler olarak siber güvenlik, akıllı tarım, katma değerli sanayi ve üretim alanlarında Türkiye’deki ticaretimiz ve ticaretimiz ile bu bayrağı taşıyacağız. 30 yaş altı 38 milyondan fazla gencimizle çok değerli bir ülkeyiz. Dünya çapında 400 milyar liraya ulaşan bilgi teknolojileri ekonomisine bu yaş grubundaki gençlerimiz katkı sağlıyor.” ülkemizi çok ilerilere taşıyın. Bu nedenle asıl odak noktamız girişimciliktir.”

 

Mağsum Usta: “UGİK ile küreselleşen dünyanın yeni konseptlerine odaklanacağız”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Başkan Yardımcısı ve UGİK Yürütme Kurulu Lideri Mağsum Usta, UGİK’24’ün Türkiye’nin ikinci yüzyılının ilk genç iş insanları buluşması olduğunu vurgulayarak, küreselleşen dünyanın yeni kavramlarına odaklanacaklarını belirtti. bu kongre. Kongrenin ana başlığı olarak seçilen “Küresel Uyum” temasıyla farklı görüşleri, farklı kültürleri bir araya getirerek güçlü bir uyum oluşturmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Hep birlikte; Usta, Küresel Uyum ana temasının taşıyıcıları olarak, daha sürdürülebilir ve uyumlu bir dünya yaratma vizyonuyla 3 konuyu belirlediklerini söyledi: Sadelik, Uyum ve Fırsat. Harmony, karmaşıklığın içinde sadeliği yakalamaya ve bunu iş süreçlerine yansıtmaya odaklanıyor; Değişimin yarattığı uyumsuzlukta uyum bulmaya odaklanırken, Fırsat küresel çapta kuralların değişmesinin yarattığı fırsatı görmek ve yakalamak için harekete geçebileceğimiz alanları netleştiriyor.” söz konusu.

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Lideri Burak Dağlıoğlu, “Küresel Fırsatlar ve Kolektif Girişimcilik” Panelinde konuştu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, kongre kapsamında düzenlenen “Küresel Fırsatlar ve Kolektif Girişimcilik” başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 20 yılda 260 milyar doların üzerinde yatırım çektiğini belirterek, “Türkiye 2002 öncesinde dünyadaki uluslararası doğrudan yatırım hareketlerinin yalnızca binde 2’sini oluşturuyordu.” “En çok yatırım çeken ülke iken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği döneminde dünya yatırımlarının yaklaşık yüzde 1’ini çeken bir ülke haline geldi.”

Türkiye’nin ikinci yüzyılda dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini belirten Dağlıoğlu, bu hedefe ulaşma kapsamında uluslararası doğrudan yatırımlar pastasından aldığı payı yüzde 1,5’e çıkarmak istediklerini anlattı.

Dünyada sorunların ve krizlerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin geniş bir coğrafyada istikrar ve diplomasinin merkezi olmayı hedeflediğini belirten Dağlıoğlu, “Özellikle son dönemdeki yatırımlarda bu bakış açısı var. yatırımcıların özellikle pandemi sonrasında ihracata yönelik işlere çok yatırım yaptığını görüyoruz.” şeklinde konuştu

 

UGİK’24 kapsamında iş dünyası temsilcileri bir araya geldi

Dünyanın dört bir yanından birçok uluslararası ismin katılımıyla gerçekleşen UGİK’24; Kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticiler, girişimciler, yatırımcılar, iş dünyası temsilcileri, akademi ve medyanın da aralarında bulunduğu çok sayıda paydaş ve üç bine yakın katılımcıyı bir araya getirdi.

Aynı zamanda kongreye; Enterprise Singapur Bölge Müdürü Yogeindran Thiayagarajah, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Lideri Engin Tuncer, Arzum Yönetim Kurulu Lideri Murat Kolbaşı, Altınay Teknoloji Yönetim Kurulu Lideri Hakan Altınay, Delta V Genel Müdürü Doç. Dr. Arif Karabeyoğlu, Gürmen Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür Solmaz, Baltaş Kümesi Kurucu Ortağı Prof. Dr. Acar Baltaş gibi değerli isimler UGİK’24’te bir araya geldi.

Kongrede genç iş adamlarının ilham veren girişim ve başarı öyküleri anlatıldı. Gelecek nesil Panel konuşmacıları arasında; EasyCep CEO’su Mehmet Akif Özdemir ve BinBin Kurucu Ortağı Kadir Abdik hazır bulundu.

Fırsatları makro ölçekte görenlerden duymak, deneyimlemelerini ve stratejilerini planlamalarını sağlamak. Sonraki Dönem Panelde konuşmacı olarak; Robert Bosch VC Genel Müdürü Luis Llovera, Marvell Teknoloji Lideri Raghip Hussain, HepsiGlobal Genel Müdürü Emin İmer gibi isimler deneyimlerini paylaştı.

Kongre öğleden sonra açılışı yapılan GM2’nin Start-Up Lounge alanı ziyaretinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu